宮保鳳尾蝦

宮保鳳尾蝦

4.8 5 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 人份

Składniki

  • 蒜頭
    20 克
  • 20 克
  • 10 克
  • 草蝦 去頭、殼,留尾
    300 克
  • 乾辣椒 切段
    10 根
  • 花椒粒
    ½ 茶匙
  • 紅辣椒油
    10 克
  • 醬油膏
    10 克
  • 米酒
    10 克
  • 10 克
  • 切段(約3公分)
    20 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 20.4 g
Kalorie 908 kJ / 217 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 8.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...