香椿芋頭粥

香椿芋頭粥

4.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 人份

Składniki

  • 10 克
  • 櫻花蝦
    1 茶匙
  • 乾香菇 泡軟、切丁
    3 朵
  • 洋蔥 切碎
    30 克
  • 紅蘿蔔 切小丁
    50 克
  • 豬絞肉
    80 克
  • 短梗米 洗淨
    200 克
  • 高湯 (排骨或蔬菜高湯)
    1000 克
  • 芋頭 切丁(約2公分)
    200 克
  • 高麗菜 切片
    80 克
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 香椿醬
    50 克
  • 芹菜 切末
    10 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 22.4 g
Kalorie 2167.8 kJ / 518.6 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 74.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...