Pasticcio di carne inglese

Pasticcio di carne inglese

4.4 36 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Pasticcio di carne
  • di olio di oliva
    40 g
  • di carne di manzo a cubetti (2 cm)
    600 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • pepe macinato
    2 pizzichi
  • di cipolla a pezzi
    150 g
  • di amido di mais (maizena)
    15 g
  • di acqua
    250 g
  • di porro a pezzi
    150 g
  • di birra scura
    330 g
  • di foglioline di timo fresco
    1 cucchiaino
  • di salsa Worcestershire
    1 cucchiaio
  • di dado per brodo di carne
    ½ cucchiaino
    ½ dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
Pasta brisée
  • di farina tipo 00
    150 g
  • di burro, salato o non salato freddo, a pezzi
    65 g
  • uovo medio (circa 60 g)
    1
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • tuorlo sbattuto
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 647 kcal / 2711 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...