Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zucca
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 500 g di polpa di zucca a pezzi (3 cm)
Pasta
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 100 g di amaretti duri
- 150 - 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di Gorgonzola a pezzi
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 40 g di burro
- 4 - 5 foglie di salvia fresca, lavate
- Parmigiano Reggiano grattugiato grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2449.7 kJ / 585.5 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 817.3 mg
Alternatywne przepisy
Tortelli di zucca mantovani
2h 30min
Ravioli di sfoglia al basilico con ripieno di seppie
1h 5min
Ravioli di ricotta
2h
Mini cestini di Parmigiano Reggiano con crema di broccoli
30min
Tortelli bolognesi sfiziosi
3小时 40 分钟
Tortelli di patate parmensi
1h 30min
Ravioli ricotta e spinaci
10h
Ravioli luganega e porcini
2h
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1h 30min
Ravioli di zucca e timo in brodo di agnello
8 godz. 50 min
Tortelli verdi
3h 30min
Ravioli tricolore
1 Std. 45 Min