Möhrencremesuppe mit Wiener Würstchen

Möhrencremesuppe mit Wiener Würstchen

4.4 1.7K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Möhren in Stücken
    450 g
  • Knollensellerie in Stücken
    50 g
  • Wasser
    1000 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Speisestärke
    30 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Erbsen, TK oder frisch
    250 g
  • Wiener Würstchen
    6
  • Schmelzkäse
    100 g
  • Cayenne-Pfeffer
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 340 kcal / 1425 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 7.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...