Zucchinicremesuppe mit Gnocchi

Zucchinicremesuppe mit Gnocchi

4.3 1.2K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Butter
    20 g
  • Zucchini in Stücken
    500 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • Gnocchi aus dem Kühlregal
    400 g
  • Sahne
    100 g
  • Mascarpone
    50 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    1 Bund
  • rote Pfefferkörner (rosa Beeren)
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 238 kcal / 998 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...