Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Öl
- 150 g Suppengemüse, in Stücken (3 cm)
-
1 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 500 g Wasser
- 250 g Kartoffeln, in Stücken (2 cm)
- 250 g Süßkartoffeln, in Stücken (2 cm)
- 50 g Erbsen, TK
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter
- 200 g Frischkäse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1631 kJ / 390 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
1h
Gemüse-Eintopf
50 min.
Buchstabensuppe
30min
Erbsen-Möhren-Eintopf
1h
Erbsen-Kartoffel-Stampf mit Wiener Würstchen
50 min.
Nudel-Gemüse-Auflauf
1h
Die Familiensuppe
30min
Dänische Erbsensuppe
1h
Gemüseeintopf für Hungrige
1h 10 min.
Kaisergemüse-Auflauf
40 min.
Möhren-Kartoffel-Eintopf
40 min.
Kartoffelauflauf Leipziger Allerlei
1h 20min