Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 150 g di farina tipo 0
- 75 g di burro freddo, a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Terminare la preparazione
- 100 di speck a fette
- 100 g di formaggio Asiago a fette
- 1 mela, sbucciata, senza semi e a fette sottili
- 1 tuorlo sbattuto con un cucchiaio di latte
- semi di papavero q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1300.5 kJ / 310.8 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 541.1 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30min
Quiche di zucca ed erbette
1h 30min
Crostata salata tricolore
1h 30min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30min
Pane cicci
4h 30min
Quiche ai peperoni e pomodori
1h 30min
Salmone al pesto di pomodori rossi
30min
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1h
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min
Mini strüdel salati al porro e salmone
1h 20min
Crostata di pere e noci
1h 30min
Lasagne zucca e salsiccia
2h