![Aglio olio e peperoncino Aglio olio e peperoncino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/001A3681-2F6D-4211-A847-DB72B039B91A/Derivates/A7597039-3427-45DF-9CBD-7333A07A0A10.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1400 g water
- sea salt, to taste
- 80 g olive oil
- 500 g dried spaghetti, broken into halves
- 3 garlic cloves
- long red chillies, for garnishing
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- 150 g dry white wine
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2081.7 kJ / 495.5 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 492.5 mg
Alternatywne przepisy
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Nasi Lemak
45min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Nasi Lemak
45min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Kimchi stew
30min
Teochew Seafood Porridge
45min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Char Kway Teow
15 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min