Urządzenia i Akcesoria
Aglio olio e peperoncino
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)50 - 100 g
-
water1400 g
-
sea salt plus extra to taste1 pinch
-
olive oil80 g
-
dried spaghetti broken into halves500 g
-
garlic cloves3
-
long red chillies cut into pieces, plus extra to garnish2
-
fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra to garnish2 sprigs
-
dry white wine150 g
-
Vegetable stock paste (see Tips)2 tbsp
-
ground black pepper to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
492.5 mg
Białko
16.2 g
Kalorie
2081.7 kJ /
495.5 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
60.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Nasi tomato (tomato rice)
40 min
Mee Goreng Mamak
15 min
Char Kway Teow
15 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Nyonya Steamed Fish
45 min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min