Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1400 g water
- sea salt, to taste
- 80 g olive oil
- 500 g dried spaghetti, broken into halves
- 3 garlic cloves
- long red chillies, for garnishing
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- 150 g dry white wine
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2081.7 kJ / 495.5 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 492.5 mg
Alternatywne przepisy
Nasi tomato (tomato rice)
40min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Char Kway Teow
15min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20 min
Nasi Kerabu (Blue Pea Rice)
1h 20 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Nasi Lemak
45min
Chilli Stuffed Fish
1h
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Tom Yum Goong
30min