Wintergroente en rundvlees cholent

Wintergroente en rundvlees cholent

3.8 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 porties

Składniki

  • teentjes knoflook
    1 - 2
  • ui
    60 g
  • olijfolie
    40 g
  • rundvlees voor stoofschotels
    500 g
  • knolselder geschild, in stukken
    100 g
  • pastinaak geschild, in stukken
    100 g
  • aardappelen geschild, in stukken
    100 g
  • wortelen geschild, in stukken
    100 g
  • water
    900 g
  • honing
    10 g
  • runderbouillonpasta
    1 volle tl
    1 rundsvlees bouillonblokje (voor 0,5 l)
  • kurkuma, gedroogd, gemalen
    1 ½ tl
  • paprika, gerookt, gemalen
    1 ½ tl
  • laurierblad, gedroogd
    1
  • zout
    ½ - 1 tl
  • peper, gemalen
    ½ tl
  • parelgerst
    150 g
  • brood krokant, om op te dienen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Kalorie 468.8 kcal / 1961.5 kJ
Białko 33.8 g
Tłuszcz 17.4 g
Węglowodany 47.2 g
Błonnik 10.4 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 659.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...