Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 dentes de alho
- 60 g cebola
- 40 g azeite
- 500 g carne de vaca s/ osso p/ guisar
- 100 g bolbo de aipo s/ casca, cortado em pedaços
- 100 g pastinaca s/ casca, cortado em pedaços
- 100 g batata s/ casca, cortado em pedaços
- 100 g cenoura s/ casca, cortado em pedaços
- 900 g água
- 10 g mel
-
1
c. chá cheia de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1 ½ c. chá de curcuma em pó
- 1 ½ c. chá de paprika fumada
- 1 folha de louro
- ½ - 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 150 g cevada perolada
- Pão quente q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1950.3 kJ / 466.1 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 756.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Costeletas de borrego com molho cremoso
Brak ocen
Frango à caçador
2 Std. 45 Min
Risoto de pera com gorgonzola
30min
Galinhada
1u. 30min
Feijoada tradicional
13 Std. 25 Min
Cuscuz de carne seca
Brak ocen
Frango com quiabo
40 min
Frango em vinho tinto
6 Std.
Moussaka
1u. 10min
Arroz de miúdos
12h 40min
Carne guisada desfiada com massa
6h 20 min
Frango assado com legumes
1u. 10min