Mini soufflés de batata-doce e queijo com manteiga de salva

Mini soufflés de batata-doce e queijo com manteiga de salva

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 doses

Składniki

  • queijo Emmental
    55 g
  • batata-doce s/ casca, cortada em pedaços
    140 g
  • água
    800 g
  • Pão ralado q.b. p/ polvilhar
  • leite
    210 g
  • manteiga mais q.b. p/ untar
    75 g
  • farinha
    40 g
  • ovos
    3
  • sal mais 2 pitadas
    ½ c. chá de
  • pimenta mais 2 pitadas
    ¼ c. chá de
  • noz-moscada
    ¼ c. chá de
  • natas
    70 g
  • salva fresca picadas
    5 folhas de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 325.4 mg
Białko 8.2 g
Kalorie 1125.8 kJ / 269.1 kcal
Tłuszcz 20.7 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Węglowodany 13.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...