Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier (Größe M), zimmerwarm
- 200 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Päckchen Vanillezucker
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 2 TL Backpulver
- 2 EL Milch
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 118 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
35min
Topfentorte mit Streusel
1 godz. 55 min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2 Std.
Polsterzipfl
2h 10min
Marillenkuchen
1h 30min
Obstkuchen
1h
Einfache Cremeschnitte
3h 45min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Wiener Rehrücken
3h 40min
Nutella-Schnitte
2 Std.