Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier (Größe M), zimmerwarm
- 200 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Päckchen Vanillezucker
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 2 TL Backpulver
- 2 EL Milch
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 118 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karottentorte mit Zuckerguss
3 Std. 10 Min
Birnenkuchen mit Walnüssen
1h
Apfeltaschen
1 Std. 40 Min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Fruchtiger Joghurt-Himbeer-Gugelhupf
1 Std. 20 Min
Ölkuchen mit Marillen
1h
Apfelfleck mit Streusel
1 Std. 40 Min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 Std. 40 Min
Marillenkuchen
1 Std. 10 Min
Obstkuchen
1h
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1h