Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ovos-moles
- 1070 g água
- 190 g açúcar
- 8 gemas de ovo
- 50 g vinagre
Parfait
- 4 folhas de gelatina neutra
- água fria q.b. p/ hidratar
- 100 g noz, mais q.b. p/ servir
- 200 g leite
- 250 g açúcar
- 6 gemas de ovo
- ½ c. chá de essência de baunilha
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- Wartości odżywcze
- na 8 doses
- Kalorie
- 18880.5 kJ / 4512.5 kcal
- Białko
- 67.2 g
- Węglowodany
- 482.2 g
- Tłuszcz
- 270 g
- Tłuszcz nasycony
- 120.4 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 410 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavlova de pêssego
2h 30 min
Tarte speculoos
3h
Piza com rebordo recheado
2h 30 min
Trifle de champanhe e morango
3h 40min
Tarte de amêndoa
1h 40min
Torta de café
45min
Patê de queijo com romã
1h 30min
Cheesecake de limão com pistácio
5h
Filhoses enroladas
1h
Bolachas de pistácio
30min
Tarte de amêndoa da Estremadura
45min
Pavlova de framboesa
5h 30min