Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa de Challah
- 450 g água
- 100 g açúcar
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 1 ovo
- 850 g farinha
- 100 g óleo de girassol, mais q.b. p/ untar
- 20 g sal
Montagem e cozedura
- 100 g sementes de sésamo
- 3 c. sopa de leite
- 2 c. sopa de mel
- 4 ovos cozidos coloridos
- Wartości odżywcze
- na 20 fatias
- Kalorie
- 22775 kJ / 5443.4 kcal
- Białko
- 137.2 g
- Węglowodany
- 815.2 g
- Tłuszcz
- 182 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.5 g
- Błonnik
- 37.5 g
- Sód
- 8094.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de forma sem glúten
14 godz.
Bolo salgado sem glúten - pizza de aniversário
55 min
Bolo de banana sem glúten
1h 20min
Café com baunilha e caju
Brak ocen
Quiche Lorraine sem glúten
1u. 30min
AVEIA (papas de aveia, smoothie de cenoura e laranja e muffins de chocolate e aveia)
45min
Broinha de milho
40 min
Bolo de abóbora
1h 25min
Pasta de chocolate com eritritol
5 min
Mistura para pão integral
10 Min
Bolas energéticas de aveia e cenoura
50 min
Queques de banana e cranberries
45min