Urządzenia i Akcesoria
Sikil Pak (Pepita Dip)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
540 g
Składniki
-
pepitas unsalted255 g
-
Roma tomatoes halved200 g
-
onions in pieces60 g
-
garlic cloves (with paper skins still on)2
-
1 habanero chilli, stem removed, seeds optionalserrano chilli stem removed, seeds optional1
-
cilantro, fresh leaves only15 g
-
orange juice30 g
-
lime juice30 g
-
vegetable oil15 g
-
salt1 tsp
-
cumin, ground (opcjonalnie)⅛ tsp
-
tortilla chips to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 g
Sód
124.4 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
370.6 kJ /
88.6 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cancun Mexico
10 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Baked Pork Tenderloin with Rice
Brak ocen
Crunchy Salad with Green Goddess Dressing (Diabetes)
20 min
Lemon and Parmesan Chicken with Zoodles
30 min
Wild Mushroom Ragu with Spiralized Zucchini Pasta
Brak ocen
Winter radish, citrus and cashew cream (Matthew Kenney)
Brak ocen
Red Mole Chicken Enchiladas
1 godz.
Baked Brie Pie
50 min
Giardiniera
72 godz. 20 min
White Grape, Honey and Thyme Sorbet
14 godz.
Sabayon (Zabaglione)
15 min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 min