Urządzenia i Akcesoria
Sikil Pak (Pepita Dip)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
540 g
Składniki
-
pepitas unsalted255 g
-
Roma tomatoes halved200 g
-
onions in pieces60 g
-
garlic cloves (with paper skins still on)2
-
1 habanero chilli, stem removed, seeds optionalserrano chilli stem removed, seeds optional1
-
cilantro, fresh leaves only15 g
-
orange juice30 g
-
lime juice30 g
-
vegetable oil15 g
-
salt1 tsp
-
cumin, ground (opcjonalnie)⅛ tsp
-
tortilla chips to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 g
Sód
124.4 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
370.6 kJ /
88.6 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cancun Mexico
10 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Pumpkin Spice Sugar Cookies
55 min
Spiralized Candied Yams
1 godz.
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4 godz. 40 min
U.S. Digital Flipbook #1
1 godz. 35 min
Texas White Bean Salad
15 min
Sikil Pak (Pepita Dip)
25 min
Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad
30 min
Guinean prawns
25 min
Floating islands
40 min
Quick rainbow salad
10 min
Challah
3 godz. 10 min
Festive lobster pâté
4 godz. 45 min