Urządzenia i Akcesoria
Chicken Enchiladas
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
panela cheese (Mexican fresh cheese) cut into pieces200 g
-
green tomatillos halved640 g
-
white onion60 g
-
garlic clove1
-
chipotle chillies, canned in adobo sauce30 g
-
salt1 tsp
-
450 g chicken tenderloinchicken breast fillets, skinless and boneless, cut lengthwise450 g
-
salt to taste
-
ground black pepper to taste
-
vegetable oil to fry
-
corn tortillas12
-
sour cream, any type to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
768.7 mg
Białko
31.4 g
Kalorie
2267.1 kJ /
541.9 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
92.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Texas Road Trip
12 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Philly Cheesesteak
50 min
Sopa de Pollo (Chicken Soup)
45 min
Tinga de Pollo
40 min
Pozole Rojo
2 godz. 5 min
Tzatziki
Brak ocen
Cuban-Spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Loaded Potato Waffle
50 min
Chimichurri Pork Filet with Warm Rice Salad
13 godz. 20 min
Chicken Mole Verde
1 godz. 5 min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Teriyaki Salmon with Edamame and Cucumber (Diabetes)
50 min
Chicken Enchiladas
40 min