![Yucatan Style Sopa de Lima Yucatan Style Sopa de Lima](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d931e9d37982c121a7b28d8e9b1ee093/Derivates/5aafcc475431785f98c98f44464756c4a3d978dc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g Roma tomatoes, cut into pieces
- 115 g onions, cut into pieces
- 4 garlic cloves, with skin on
- 1 cinnamon stick
- 2 star anise
- 2 tsp oregano, dried
- ½ tsp allspice berries
- ¼ tsp whole black peppercorns
- 3 tsp cloves
- 60 g lime juice
- 1 habanero chilli, cut in half
- 1 tbsp salt, to taste
- 1840 g chicken stock
- 625 - 655 g chicken breasts, skinless, boneless, cut into pieces (5 cm/2 in.)
- 140 g corn tortillas, cut into strips and fried, to garnish
- 200 g tomatoes, quartered, seeded, diced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1350.2 kJ / 322.7 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1668.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grilled Steak Skewers with Kale Chimichurri
30 dk
Mushroom Herb Parboiled Rice
1 godz.
Pineapple Carpaccio with Pink Sorbet (TM6)
20min
Orange Honey Cheesecake Phyllo Cups
1 godz. 10 min
Caramel Sous-Vide Pineapple
1 godz. 30 min
Fish Ceviche
3óra 25p
Fennel, Celery and Green Apple Salad
15 Min
Shrimp and Potato Boil
40 dk
Lemon Garlic White Rice
35min
Chicken Mole Verde
1j 5 menit
Tomato Crusted Salmon with Rice
30 dk
Cilantro Lime Jasmine Rice
35min