Urządzenia i Akcesoria
Yucatan Style Sopa de Lima
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
Roma tomatoes cut into pieces115 g
-
onions cut into pieces115 g
-
garlic cloves with skin on4
-
cinnamon stick1
-
star anise2
-
oregano, dried2 tsp
-
allspice berries½ tsp
-
whole black peppercorns¼ tsp
-
cloves3 tsp
-
lime juice60 g
-
habanero chilli cut in half1
-
salt to taste1 tbsp
-
chicken stock1840 g
-
chicken breasts, skinless, boneless cut into pieces (5 cm/2 in.)625 - 655 g
-
corn tortillas cut into strips and fried, to garnish140 g
-
tomatoes quartered, seeded, diced, to garnish200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1668.3 mg
Białko
34.2 g
Kalorie
1350.2 kJ /
322.7 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cancun Mexico
10 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Steamed Cod Over Greens
40 min
Carnitas
50 min
Cochinita Pibil
4 godz.
Shrimp Aguachile
15 min
Spaghetti with Anchovies and Toasted Bread Crumbs
Brak ocen
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1 godz. 10 min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1 godz.
Shrimp and Potato Boil
40 min
Crema de Malanga (Creamy Malanga Soup)
35 min
Arroz con Leche Cubano (Rice Pudding)
1 godz. 5 min
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4 godz. 20 min
Sopa de Pollo (Chicken Soup)
45 min