Urządzenia i Akcesoria
Chicken Mole Verde
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions
Składniki
-
pepitas, unsalted100 g
-
peanuts, dry-roasted, unsalted60 g
-
romaine lettuce cut into pieces85 g
-
spinach leaves, fresh140 g
-
green onion green part only1
-
cilantro, fresh leaves only3 sprigs
-
parsley, fresh leaves only2 sprigs
-
serrano chilli destemmed, deseeded1
-
salt to taste1 ½ tbsp
-
ground cumin1 pinch
-
garlic cloves2
-
onion cut into pieces100 g
-
green tomatillos cut in halves395 g
-
vegetable oil30 g
-
water395 g
-
chicken legs, skinless, bone in8
-
cooked rice to serve (see Tip)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1678.1 mg
Białko
70.2 g
Kalorie
2251.8 kJ /
538.2 kcal
Tłuszcz
23.8 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cancun Mexico
10 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
Ninguna valoración
Cacio e Pepe
30min
Butternut Squash and Smoked Gouda Gratin
Ninguna valoración
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45min
Baffad Masala
Ninguna valoración
Noodle Kugel
55min
Tex-Mex tortillas with shredded pork and black beans
1h 20min
Full menu: lentils, pork tenderloin and salad
2h 40min
Russian salad
1h 15min
Rote Grutze (red fruit pudding)
2h 20min
Greens and Ham Egg White Omelet (Diabetes)
Ninguna valoración
Sweet Raisin Pancake (Kaiserschmarrn)
35min