Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g pepitas, unsalted
- 60 g peanuts, dry-roasted, unsalted
- 85 g romaine lettuce, cut into pieces
- 140 g spinach leaves, fresh
- 1 green onion, green part only
- 3 sprigs cilantro, fresh, leaves only
- 2 sprigs parsley, fresh, leaves only
- 1 serrano chilli, destemmed, deseeded
- 1 ½ tbsp salt, to taste
- 1 pinch ground cumin
- 2 garlic cloves
- 100 g onion, cut into pieces
- 395 g green tomatillos, cut in halves
- 30 g vegetable oil
- 395 g water
- 8 chicken legs, skinless, bone in
- cooked rice, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2251.8 kJ / 538.2 kcal
- Białko
- 70.2 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1678.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta Salad with Trout and Vegetables
45 min
Low Carb Stuffed Acorn Squash
1h 20 min
Chocolate Hazelnut Ganache Phyllo Cups
1h
Matcha Nice Cream
35min
Cauliflower Tabbouleh
10 min
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45 min
Crunchy Seed Sticks with Bacon and Cheese
35min
Miniroscón de Reyes (Spanish King's cake)
3h
Lychee Sorbet with Vodka
8 Std. 15 Min
Double Peanut Cookies
30 min
Cheesecakes in jars
4h
Leftover Vegetable Hummus
10 min