Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 5 Eier
- 375 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 20 g Kakao
- 10 g Milch
- 1 Glas Schattenmorellen (680 g), abgetropft (siehe Tipp)
Vanillecreme und Fertigstellung
- 750 g Milch
- 4 Eier
- 75 g Zucker
- 50 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 300 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 30 g Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1652 kJ / 395 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Bienenstich
2h 40min
Schwarzwälder Kirschtorte
4h
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10 Std.
Zitronen-Sahne-Rolle
2h 30min
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5h
Bunter Retro-Obstboden
10 Std.
Festlicher Gewürzkuchen
96hod.
Käsekuchen mit Mandarinen
9h 20min
Klassischer Käsekuchen
4h
Klassischer Marmorkuchen
1h 50min