Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter, zum Einfetten
- 450 g Paneer Käse, selbst gemacht (siehe Tipp), in Stücken
- 70 g Reismehl
- 1500 g Wasser
- 300 g Zucker
- 1 Zimtstange
- 4 Nelken
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- 4 EL Pistazien, gehackt
- 4 EL Mandelblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2322 kJ / 555 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 120 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haselnuss-Orangen-Creme
55 Min
Korma Paste
1 Std. 15 Min
Gajar-Halwa
2 godz.
Hot Sauce
40 min
Dal Makhani
1 Std. 15 Min
Bohnenhummus mit Kimchi
10 Min
Tikka-Paste
1 Std.
Paneer
3 godz. 20 min
Süßes Püree aus Trockenfrüchten
8 Std. 10 Min
Palak Paneer mit Reis
45 min
Masala-Tee
15 min
Dosa (Indische Reis-Bohnen-Fladen)
16 godz.