Urządzenia i Akcesoria
Rasgula (Dessert)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Paneer Käse selbst gemacht (siehe Tipp), in Stücken450 g
-
Reismehl70 g
-
Wasser1500 g
-
Zucker300 g
-
Zimtstange1
-
Nelken4
-
Kardamom, gemahlen1 TL
-
Pistazien, gehackt4 EL
-
Mandelblättchen4 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
2 mg
Białko
13 g
Kalorie
2322 kJ /
555 kcal
Tłuszcz
47 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
120 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix x Karma Food
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Bunte Focaccia (glutenfrei)
1 godz. 50 min
Blüten-Focaccia
1 godz. 45 min
Paneer
3 godz. 20 min
Palak Paneer mit Reis
45 min
Aquafaba Pavlova
2 godz. 35 min
Orientalischer Brunch
1 godz. 20 min
Persisches Pilaw mit Masala-Joghurt
30 min
Masala Chai (Chai-Tee)
15 min
Currypaste mit frischem Kurkuma
40 min
Karamellisierte Blätterteigcremetörtchen
1 godz. 5 min
Gajar-Halwa
2 godz.
Sunomono - Japanischer Gurkensalat mit Seealgen
1 godz. 20 min