Rasgula (Dessert)

Rasgula (Dessert)

4.0 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Paneer Käse selbst gemacht (siehe Tipp), in Stücken
    450 g
  • Reismehl
    70 g
  • Wasser
    1500 g
  • Zucker
    300 g
  • Zimtstange
    1
  • Nelken
    4
  • Kardamom, gemahlen
    1 TL
  • Pistazien, gehackt
    4 EL
  • Mandelblättchen
    4 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2 mg
Białko 13 g
Kalorie 2322 kJ / 555 kcal
Tłuszcz 47 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 120 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...