Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g de agua
- 1 ½ cucharaditas de miel
- 10 g de levadura prensada fresca
- 300 g de harina de fuerza
- 80 g de harina integral de centeno
- 80 g de harina integral de trigo
- 30 g de harina de maíz
- 10 g de sal
- 30 g de aceite de oliva (y algo más para pincelar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1094 kJ / 261 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 46.7 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 488.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de molde 100% integral con masa madre
15h
Medias noches al vapor
2j
Pan integral de centeno y espelta con masa madre
23 godz. 30 min
Panecillos alemanes de trigo y centeno
12 Std. 30 Min
Hogaza rústica de centeno y especias con masa madre
16 Std. 15 Min
Mezcla de especias para panes rústicos
5 min
Pan moreno en sartén con masa madre
14h 30min
Trenza de leche
2j 30 menit
Hogaza de centeno y espelta con suero de leche
17 Std.
Panecillos integrales con dip de queso y crudités
1h 10 min
Pan de centeno y manteca
16 Std.
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2h 15 min