Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di formaggio di montagna (formaggio di montagna dei Grigioni piccante), a pezzi (2 cm)
Impasto
- 130 g di farina di grano saraceno
- 75 g di farina
- 50 g di acqua
- 50 g di latte
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
Verza
- 100 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 spicchio di aglio
- 10 g di burro, non salato
- 150 g di cavolo verza, a strisce (1 cm)
- 1 pizzico di sale
- 130 g di mezza panna
- 3 l di acqua
- 1 cucchiaio di sale
-
75
g carne secca svizzera (Bündner Fleisch), a fette, a strisce (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3623 kJ / 869 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Spätzle al formaggio
1 Std. 10 Min
Panini del 1° Agosto
1 Std. 10 Min
Grittibänz dolci
2 godz. 15 min
Panna montata
10 Min
Piadina romagnola
15 Min
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11 Std.
Lecca-lecca
40 Min
Knöpfli
50 dk
Macarons al caramello
1 Std. 50 Min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Corona dei Re Magi
2 godz. 15 min
Stelle alla cannella
1sa 30 dk