Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de ajonjolí blanco, tostado
- 25 g de chile cascabel, sin rabo
- 15 g de chile chilhuacle seco, sin rabo
- 2 cditas de sal gruesa
- 160 g de aceite
- 1 cdita de ajo en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 7930 kJ / 1888 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 204 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de molcajete
10 min
Salsa martajada
50min
Chileajo
20 min
Salsa de chile de árbol seco
20 min
Salsa verde de chile de árbol
10 min
Salsa borracha
20 min
Mole Negro
2h
Salsa borracha
15min
Chamoy
20 min
Salsa roja de molcajete
10 min
Salsa picante de cacahuate
15min
Salsa roja de chile habanero
10 min