Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 500 g de harina de trigo
- ½ cdita de sal
- 1 huevo
-
100
g de manteca de cerdo
lub 100 g de manteca vegetal - 250 g de agua
Relleno
- 2 cdas de aceite vegetal
- 300 g de filete de res, en cubos (2 cm)
- 120 g de cebolla, en trozos
- 150 g de poro, sólo la parte blanca y en rodajas
- 250 g de papas, peladas y en trozos
- 50 g de aceite vegetal
-
100
g de caldo de res
lub 100 g de agua, mezclada con ¼ cdita de concentrado de caldo de res - ½ cdita de sal
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 10 g de hojas de perejil fresco
- 5 g de chiles jalapeños en escabeche, picados
- 1 huevo batido, para barnizar
- ensalada mixta, para servir
- salsa verde, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1077 kJ / 256 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 109 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz a la mexicana
50min
Bolillos caseros
1h 40min
Tamales dulces de pasas
2h
Masa básica para tamales
1hod. 30min
Agua de Horchata
5min
Chicharrón en salsa verde
35min
Atole de arroz de la esquina
35min
Tamales Verdes
2j 30 menit
Pambazos CDMX
2j 30 menit
Tamales de Frijol
3h
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Pozole Rojo
1hod. 30min