Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 500 g de harina de trigo
- ½ cdita de sal
- 1 huevo
-
100
g de manteca de cerdo
lub 100 g de manteca vegetal - 250 g de agua
Relleno
- 2 cdas de aceite vegetal
- 300 g de filete de res, en cubos (2 cm)
- 120 g de cebolla, en trozos
- 150 g de poro, sólo la parte blanca y en rodajas
- 250 g de papas, peladas y en trozos
- 50 g de aceite vegetal
-
100
g de caldo de res
lub 100 g de agua, mezclada con ¼ cdita de concentrado de caldo de res - ½ cdita de sal
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 10 g de hojas de perejil fresco
- 5 g de chiles jalapeños en escabeche, picados
- 1 huevo batido, para barnizar
- ensalada mixta, para servir
- salsa verde, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1077 kJ / 256 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 109 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegano
45 Min
Salsa de chile habanero, tamarindo y mango
30 min
Birria de res estilo Jalisco
1 Std. 45 Min
Rosca de Reyes
3sa
Manchamanteles
1j
Corona de costillas de cerdo con aderezo de quesos
3sa
Pollo con mole verde
1j
Mole de olla verde, arroz y tascalate TM6
1j
Birria
1j
Cubiletes de queso
1j
Pambazos CDMX
2j 30 menit
Tamales de pollo y salsa verde
2j