Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade and Teriyaki Glaze
- 1 oz fresh ginger, peeled and sliced
- 3 ½ oz shoyu sauce (Japanese soy sauce)
- 2 oz mirin
- 3 ½ oz maple syrup
- 4 fresh salmon fillets (approx. 4-6 oz ea.)
Salmon with Broccoli and Rice
- 8 ½ oz rice, white, Japanese sushi rice such as Kokuho Rose, Calrose
- 35 oz water
-
12
oz broccoli florets, cut into pieces (1½ in.)
lub 12 oz sugar snap peas, cut into pieces (1½ in.) - black sesame seeds, toasted, to garnish (opcjonalnie)
- 1 scallion, thinly sliced, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2783 kJ / 665.2 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 74.1 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 1499.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marry Me Chicken
40min
Lemon Ricotta Pasta with Chicken
35min
Shrimp Orzo with Peas
30 Min
Broccoli Red Lentil Soup
25 Min
Tuna and Avocado Salad with Fermented Onions (with Cutter)
20min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1h
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20min
Meat Sauce
1h 45min
Slow Cooked White Chicken Chili
2h 10min
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30 Min