![Steamed Eggs in Tomato Sauce (Shakshuka) Steamed Eggs in Tomato Sauce (Shakshuka)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/37346BFA-D187-4C86-8003-D06935F23E41/Derivates/299CB625-BCA2-473A-A2FB-5D2C7890543F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz extra virgin olive oil
- 2 tbsp harissa
- 2 tsp tomato paste
- 1 red bell pepper, cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp sweet smoked paprika
- 1 tsp salt
- 1 can diced tomatoes (28 oz)
- 6 large eggs
- 35 oz water
- chopped fresh parsley, to garnish
- chopped fresh cilantro, to garnish
- flatbread, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 669 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Green Shakshuka
40min
Steamed Trout
20 Min
Smoked Trout Dip
15min
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1 Std. 5 Min
Shrimp Sauté
25min
Matcha Smoothie Breakfast Bowl
5 Min
Lemon Caper Asparagus
25min
Pumpkin Chai Latte
20 Min
Mushroom Taco Filling
35 Min
Sicilian Shrimp Salad
30min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min
Greek Rice
1 Std. 20 Min