Urządzenia i Akcesoria
Steamed Eggs in Tomato Sauce (Shakshuka)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil1 oz
-
harissa2 tbsp
-
tomato paste2 tsp
-
red bell pepper cut into pieces1
-
garlic cloves4
-
ground cumin1 tsp
-
sweet smoked paprika1 tsp
-
salt1 tsp
-
diced tomatoes (28 oz)1 can
-
large eggs6
-
water35 oz
-
chopped fresh parsley to garnish
-
chopped fresh cilantro to garnish
-
flatbread toasted, to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
669 mg
Białko
8 g
Kalorie
636 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mushroom Ragu with Zoodles
40 min
Green Shakshuka
40 min
Green Garlic Spread
10 min
Crawfish Omelet with Holy Trinity Tomatoes
40 min
Funky Roasted Veggies
45 min
Sautéing 7 oz Bell Pepper
20 min
Ratatouille with Pecorino
1 godz. 5 min
Green Bean Gremolata
25 min
Cauliflower Tabbouleh
10 min
Sautéing 16 oz Brussels Sprouts
30 min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1 godz. 5 min
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1 godz. 10 min