Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de arroz de grano redondo
- 1 trozo de alga kombu (3-4 cm)
- 30 g de vinagre de arroz
- 10 g de azúcar
- ¼ de cucharadita de sal
- 470 g de agua
Montaje
- 2 láminas de alga nori cortadas por la mitad
- 1 cucharada de semillas de sésamo negro
- 1 cucharada de semillas de sésamo tostado
- 8 palitos de cangrejo
- ½ aguacate cortado en bastones de 1 cm
- 50 g de mayonesa
- 50 g de zanahoria en juliana
- 50 g de rábano daikon en juliana
- 16 láminas de jengibre para sushi
- 1 cucharadita de wasabi en pasta
- 50 g de salsa de soja
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 208 kJ / 49 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Noodles orientales (sin gluten)
30 Min
Panecillos al vapor rellenos de carne de cerdo (Baozi)
2 Std. 10 Min
Nigiri sushi
1 Std.
Temaki sushi
1 Std.
Sandwich de sushi (Onigirazu)
1 Std. 30 Min
Gyozas (empanadillas japonesas)
1 Std.
Sushi coreano (Kimbap) - Corea
1 Std.
Fideos yakisoba con gambas
30 Min
Arroz blanco para sushi (Cocción de arroz)
1 Std. 15 Min
Maki sushi de aguacate y salmón (Japón)
1 Std.
Bombones de sushi
1 Std. 10 Min
Maki sushi
1 Std.