Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tikka paste
- 40 g coriander seeds
- 40 g cumin seeds
- 10 g dried red chillies
- 50 g fresh coriander, washed thoroughly and left to dry on paper towel
- 100 g garlic cloves
- 100 g fresh ginger, peeled
- olive oil, for covering
- 100 g water
- 100 g lemon juice (approx. 2-3 lemons)
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 30 g sea salt
- 50 g dried onion flakes
- 140 g tomato passata (purée)
Chicken tikka and saffron rice
- 1000 - 1200 g chicken thigh fillets, cut into cubes (2 cm)
- 100 g natural yoghurt
- 300 g jasmine rice
- 900 g water
- 3 pinches saffron threads
- 2 tsp vegetable oil
Masala sauce
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long green chilli, deseeded if preferred
- 50 g butter or ghee
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tbsp tomato paste
- ¼ - ½ tsp sea salt
- 1 tsp raw sugar
- 2 tsp garam masala
- 150 g natural yoghurt
- 150 g double cream
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2556.7 kJ / 608.7 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 277.9 mg
Alternatywne przepisy
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min
Lamb saag
1 godz. 30 min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Tandoori chicken
45 min
Coconut lamb curry
2h
Beef madras
1 godz. 30 min
Chicken in yoghurt
30 min
Pork vindaloo
2 godz. 20 min
Rogan josh
1h 35 min.
Chicken korma
45 min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min