Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dumplings
- butter, for greasing
- 60 g butter, chilled
- 230 g self-raising flour
- 110 g buttermilk
- 1 pinch sea salt
Stew
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 brown onions, cut into halves
- 4 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 800 g beef chuck steak, cut into pieces (3 cm)
- 500 g water
- 2 tbsp Vegetable stock paste or Meat stock paste (see Tips)
- 350 g carrots, cut into rounds (1 cm)
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 100 g tomato paste
- 3 dried bay leaves
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2424 kJ / 577 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 962.2 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35 min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min
Beef and mushroom hot pot
2h
Mexican cottage pie
1h 30min
Beef ragu
1h 25 min
Shepherd's pie
55 min
Meatballs with tomato sauce
40 min
Irish stew
1h 30min
Beef "Burgundy"
40 min
Creamy honey mustard chicken
1h
Chorizo and chicken pasta
50 min
Classic meatloaf
1sa 35 dk