![Mushroom sauce Mushroom sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F28CC5C3-6269-445F-9390-B1CFFAB5AA6E/Derivates/99E42C51-BEE3-4E50-9C3A-20FFFBAD2593.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 40 g salted butter
- 3 eschalots, cut into halves
- 50 g white wine
- 250 g fresh shiitake mushrooms, cut into slices
- 150 g fresh portobello mushrooms, cut into slices
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 250 g pouring (whipping) cream
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 10 g fresh chives, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 5328.7 kJ / 1184.2 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 124.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 80.3 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 987 mg
Alternatywne przepisy
Hollandaise sauce
15 Min
Poached eggs
25min
Cauliflower gratin
1 Std.
Peppercorn sauce
20min
Mashed potatoes
40min
Lasagne bolognese
2 Std. 30 Min
Mushroom and white wine cream sauce
30min
Traditional cocktail sauce
5 Min
Prawn and mushroom crepes
50 Min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1 Std.
Diane sauce
20min
Mashed potatoes for two
30min