Warm Spinach and Artichoke Dip
TM6 TM5

Warm Spinach and Artichoke Dip

4.7 (12 ocen)

Składniki

  • 1 can artichoke hearts, fresh (approx 398 ml), drained
  • 115 g Parmesan cheese, cut into pieces
  • 115 g mozzarella, cut into pieces
  • 2 garlic cloves
  • 15 g shallots, halved
  • 30 g olive oil
  • 285 g spinach leaves, frozen, defrosted and drained (see Tip)
  • 225 g cream cheese, softened
  • 85 g sour cream, any type
  • ½ tsp red pepper flakes
  • ¼ tsp salt
  • ½ tsp Worcestershire sauce
  • ½ tsp pepper sauce, type Tabasco

Wartości odżywcze
na 30 g
Kalorie
264 kJ / 63.1 kcal
Białko
2.9 g
Węglowodany
1.9 g
Tłuszcz
5.1 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Błonnik
0.7 g
Sód
122.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy