Warm Spinach and Artichoke Dip

Warm Spinach and Artichoke Dip

4.6 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
995 g

Składniki

  • artichoke hearts, fresh (approx 398 ml), drained
    1 can
  • Parmesan cheese cut into pieces
    115 g
  • mozzarella cut into pieces
    115 g
  • garlic cloves
    2
  • shallots halved
    15 g
  • olive oil
    30 g
  • spinach leaves, frozen defrosted and drained (see Tip)
    285 g
  • cream cheese softened
    225 g
  • sour cream, any type
    85 g
  • red pepper flakes
    ½ tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • Worcestershire sauce
    ½ tsp
  • pepper sauce, type Tabasco
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 30 g

Kalorie 63.1 kcal / 264 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 5.1 g
Węglowodany 1.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 122.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...