![Warm Spinach and Artichoke Dip Warm Spinach and Artichoke Dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bd5503e1-e444-4574-b745-712c81a92a80/Derivates/06247c21-e51e-4f68-aee4-dc9799005f63.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 can artichoke hearts, fresh (approx 398 ml), drained
- 115 g Parmesan cheese, cut into pieces
- 115 g mozzarella, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 15 g shallots, halved
- 30 g olive oil
- 285 g spinach leaves, frozen, defrosted and drained (see Tip)
- 225 g cream cheese, softened
- 85 g sour cream, any type
- ½ tsp red pepper flakes
- ¼ tsp salt
- ½ tsp Worcestershire sauce
- ½ tsp pepper sauce, type Tabasco
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 264 kJ / 63.1 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 122.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Heirloom Tomato Gazpacho
1ч. 10 мин.
Jamaica Hibiscus Margarita
1 godz. 5 min
Kale Caesar Salad with Parmesan Bread Crumbs
25min
Shrimp Aguachile
15min
Guacamole
5 min
Matzo Ball Soup
1h 20min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter)
10 min
Maple Sweet Potato Soup with Parmesan Croutons
45min
Smoked Salmon Dip
10 min
Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa
45min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20min
Basic Quinoa
35min