![Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8FE08D43-125D-4962-8A12-8C8C2B598491/Derivates/4184f8d5-45d5-4b6d-b3df-2bb2e4dbbdf2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chimichurri Sauce
- 4 garlic cloves
- 100 g shallots, halved
- 30 g cilantro, fresh, leaves and tender stems
- 15 g parsley, fresh, leaves and tender stems
- 2 tbsp oregano, dried
- 200 g extra virgin olive oil
- 60 g white wine vinegar
- 30 g lemon juice
- 1 tsp crushed red pepper
- 1 - 1 ½ tsp salt, to taste
- 2 pork tenderloin (approx. 450-485 g ea.)
Warm Rice Salad & Grilling
- 15 g parsley, fresh, leaves only, plus extra to garnish
- 85 g extra virgin olive oil
- 60 g capers, drained
- 60 g lemon juice
- 1 ½ tsp salt, divided
- 995 g water
- 255 g white long-grain rice
- 300 g carrots, in half moons (1 cm/½ in.)
- 1 red bell pepper, in pieces (2 cm/1 in.)
- 1 yellow pepper, in pieces (2 cm/1 in.)
- 395 g zucchini, in half moons (2 cm/1 in)
-
onion, to brush grill
lub vegetable oil, to brush grill
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3138 kJ / 750 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1204 mg
Alternatywne przepisy
Ruby Red Grapefruit Paloma
10min
Shrimp Aguachile
15 Min
Sous-Vide Turkey Breast (Metric)
3h
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13h 20min
Herb Butter (Maître d'Hôtel Butter)
10min
Steamed Crème Brûlée
4 godz. 45 min
Tomato and Feta Pasta
50 min
Parmesan Risotto (TM6 Metric)
30 Min
Fish Ceviche
3h 25 min
Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa
45 Min
Margarita
10min
Parmesan Risotto (TM6)
30 Min