![Fermented beetroot dip Fermented beetroot dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/76d38d92-1a91-478c-a28f-98bf2c7f010b/Derivates/333f5e50-5cf7-4653-9bc6-92ffdaf17f3c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soaking
- 200 g cashew nuts, raw (see Tip)
- 1 tsp salt
- water, filtered, for soaking
Beetroot dip
- 500 g beetroots, raw (approx. 3 beetroots), peeled and cut into pieces (approx. 3 cm/1 in.)
- salt, to season
- black pepper, ground, to season
- 2 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for covering dip
- 1 garlic clove
- 2 probiotic capsules, contents only (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 660 g
- Kalorie
- 8976 kJ / 2137.1 kcal
- Białko
- 41.3 g
- Węglowodany
- 72.1 g
- Tłuszcz
- 185.8 g
- Błonnik
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55min
Gluten free ANZAC biscuits
45 Min
Cauliflower Mash
25 Min
Potato Cup Frittata
1 Std.
Quick grated pickle - demo (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Black Bean Houmous with Maize Chips
1 Std. 15 Min
Boniatillo Cubano (Mashed Sweet Potatoes)
55min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7 Std. 30 Min
Shredded Lettuce
Brak ocen
Spiked Hot Chocolate
15 Min
Overnight Chocolate Chia Pudding
8h
Tapenade
10 Min