Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g celery stalks, trimmed, cut into pieces
- 250 g carrots, cut into pieces
-
100
g yellow onions, cut into pieces
lub 100 g Spanish onions, cut into pieces - 100 g tomatoes, cut into halves
- 100 g zucchini, cut into pieces
- 50 g fresh mushrooms
- 2 garlic cloves
- 1 dried bay leaf
- 3 - 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 sprigs fresh sage, leaves only (about 4-5 large leaves)
- 1 - 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 4 - 5 sprigs fresh parsley, leaves and stems, cut into pieces
- 130 g coarse sea salt
-
30
g dry white wine
lub 30 g water - 1 tbsp olive oil
- Wartości odżywcze
- na 20 g
- Kalorie
- 44.5 kJ / 10.6 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 1268.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pistachio Butter
5min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Indonesian-style Vegan Vegetable Fritters (TM5)
Brak ocen
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM5)
15min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9h 40min
Vegan Aioli Sauce
10min
Heirloom Tomato Gazpacho
1 Std. 10 Min
Roasted Cauliflower Houmous
30min
Spiralized Carrots and Apple Salad with Feta and Walnuts
15min
Vegan Caesar dressing
5min
Gluten-free Vegan Lasagne
2u. 20min
Seitan
40min