![Vegetable Stock Paste (Vegan) Vegetable Stock Paste (Vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C993EB4E-8449-4264-B699-E4B988015F53/Derivates/22296F7E-0865-4452-9EF9-488861606FB7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g celery stalks, trimmed, cut into pieces
- 250 g carrots, cut into pieces
-
100
g yellow onions, cut into pieces
lub 100 g Spanish onions, cut into pieces - 100 g tomatoes, cut into halves
- 100 g zucchini, cut into pieces
- 50 g fresh mushrooms
- 2 garlic cloves
- 1 dried bay leaf
- 3 - 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 sprigs fresh sage, leaves only (about 4-5 large leaves)
- 1 - 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 4 - 5 sprigs fresh parsley, leaves and stems, cut into pieces
- 130 g coarse sea salt
-
30
g dry white wine
lub 30 g water - 1 tbsp olive oil
- Wartości odżywcze
- na 20 g
- Kalorie
- 44.5 kJ / 10.6 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 1268.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1 godz. 30 min
Boiled Egg Mode
20 min
Lemon Garlic White Rice
35 min
Potato Curry Soup
35 min
Steamed Frittata Egg Cups
45 min
Cauliflower Tabbouleh
10 Min
Apple Pie Filling Preserve
45 min
Steamed Vegetables with Kefir Dressing
40 min
'Skinny' pineapple cordial
1h 40min
Frijoles negros (Cuban-Style Black Beans)
5h 20min
Cashew Coconut Milk (Metric)
10 Min
Basic Quinoa
35 min