法式李子蛋糕

法式李子蛋糕

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 人份

Składniki

  • 奶油 ,室溫軟化,塗抹烤盤用
  • 德梅拉拉糖(Demerara Sugar)
    2 - 4 大匙
    2 - 4 大匙 紅糖
  • 李子 果肉成熟結實,去核,底部稍微切平並垂直切半(詳見要訣)
    700 克
  • 檸檬 取皮屑並榨汁
    1 顆
  • 1 大匙
  • 80 克
  • 香草豆莢 取籽(詳見要訣)
    ½ 根
  • 2 顆
  • 全脂牛奶
    100 克
  • 鮮奶油 (脂肪含量約30-40%)
    50 克
  • 麵粉
    65 克
  • ¼ 茶匙
  • 冰糖粉 裝飾用
    1 - 2 大匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 132 mg
Białko 5 g
Kalorie 1019 kJ / 244 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...