Urządzenia i Akcesoria
Dreh-dich-um-Kuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
16 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Zucker150 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht25 g
-
Mehl150 g
-
Eier3
-
Backpulver1 Pck.
Belag und Fertigstellung
-
Quark, 20% Fett500 g
-
Zucker150 g
-
Butter weich, in Stücken150 g
-
Eier3
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Zitronensaft40 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
342 mg
Białko
9 g
Kalorie
1546 kJ /
370 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Carina-Kuchen
2 godz. 30 min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Apfelschnitten
2 godz.
Buttermilchkuchen mit Nuss
45 min
Einfache Herrentorte
5 godz. 45 min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 godz.
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3 godz. 30 min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 godz.
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.
Sägespänekuchen
2 godz.