Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g Butter, in Stücken
- 370 g Zucker
- 500 g Mehl
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Backpulver
- 5 Eier
- 1 Prise Salz
- 120 g Haferflocken, zart
- 1300 - 1400 g Zwetschgen, halbiert
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1555 kJ / 371 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4sa 15 dk
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 godz.
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2 Std.
Versunkener Erdbeerkuchen
1h 15min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2h 50min
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1h 30min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min