Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 Stücke
Składniki
-
Butter in Stücken370 g
-
Zucker370 g
-
Mehl500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht3 TL
-
Backpulver1 Pck.
-
Eier5
-
Salz1 Prise
-
Haferflocken, zart120 g
-
Zwetschgen halbiert1300 - 1400 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1555 kJ /
371 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2021
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 godz. 20 min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 godz.
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 godz.
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2 godz.
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 godz.
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Himbeer-Käsekuchen
8 godz.
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min