Urządzenia i Akcesoria
Pfirsich-Schmand-Kuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke
Składniki
Boden
-
Eier4
-
Zucker200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Mehl250 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Öl120 g
-
Orangenlimonade (z. B. Fanta)120 g
Pfirsich-Schmand-Creme und Fertigstellung
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt600 g
-
Sahnesteif3 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht50 g
-
Schmand500 g
-
Pfirsiche (Abtropfgew. 480 g), abgetropft, in Stücken (2 cm)1 Dose
-
Zucker3 EL
-
Zimt½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
96 mg
Białko
4 g
Kalorie
1379 kJ /
330 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Stracciatella-Schmandschnitten
2 godz. 30 min
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5 godz.
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2 godz.
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Apfelschnitten
2 godz.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3 godz. 30 min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.