Urządzenia i Akcesoria
Ameisenkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
15 Scheiben
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Zucker160 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Eier2
-
Mehl250 g
-
Backpulver2 geh. TL
-
Eierlikör125 g
-
Schokoladenstreusel120 g
-
weiße Kuvertüre in Stücken200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
118 mg
Białko
4 g
Kalorie
1481 kJ /
354 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rock deinen Ofen!
20 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Stracciatella-Schmandschnitten
2 godz. 30 min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 godz.
Carina-Kuchen
2 godz. 30 min
Plätzchen-Reste-Kuchen
1 godz. 30 min
Schoko-Vanille-Schnitte
4 godz.
Einfache Herrentorte
5 godz. 45 min
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
2 godz. 45 min
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3 godz. 30 min
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 godz. 15 min
Dreh-dich-um-Kuchen
1 godz. 50 min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min