Ameisenkuchen

Ameisenkuchen

4.6 311 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
15 Scheiben

Składniki

  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Zucker
    160 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Eier
    2
  • Mehl
    250 g
  • Backpulver
    2 geh. TL
  • Eierlikör
    125 g
  • Schokoladenstreusel
    120 g
  • weiße Kuvertüre in Stücken
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 118 mg
Białko 4 g
Kalorie 1481 kJ / 354 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...