Urządzenia i Akcesoria
Ameisenkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
15 Scheiben
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Zucker160 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Eier2
-
Mehl250 g
-
Backpulver2 geh. TL
-
Eierlikör125 g
-
Schokoladenstreusel120 g
-
weiße Kuvertüre in Stücken200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
118 mg
Białko
4 g
Kalorie
1481 kJ /
354 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rock deinen Ofen!
20 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Apfelschnitten
2sa
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2sa 30 dk
Bombardino-Kuchen
4sa 30 dk
Rotweingugelhupf
1sa 40 dk
Erdbeer-Stracciatella-Schmandschnitten
2sa 30 dk
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2sa
Plätzchen-Reste-Kuchen
1sa 30 dk
Carina-Kuchen
2sa 30 dk
Dreh-dich-um-Kuchen
1sa 50 dk
Schoko-Birnen-Kastenkuchen
2sa
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
2sa 45 dk
Marmorierter Eierlikörkuchen
1sa 15 dk