Urządzenia i Akcesoria
Schneller Apfel-Kastenkuchen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Scheiben
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Äpfel geviertelt2
-
Zucker160 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Eier3
-
Mehl200 g
-
Backpulver½ Pck.
-
Zimt½ TL
-
Milch60 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
68 mg
Białko
3 g
Kalorie
642 kJ /
154 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2022
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Versunkener Erdbeerkuchen
1 godz. 15 min
Heidelbeer-Joghurt-Kastenkuchen
2 godz.
Apfel-Möhren-Kuchen
1 godz. 30 min
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1 godz. 20 min
Apfel-Zimt-Ballen
1 godz.
Schneller Rüblikuchen
45 min
Mandarinen-Joghurt-Muffins
45 min
Blitzkuchen
1 godz. 10 min
Bananen-Walnuss-Muffins mit dunkler Schokolade
45 min
Orangen-Schoko-Kuchen
1 godz.
Apfel-Zimt-Muffins mit Streuseln
35 min
Klassischer Marmorkuchen
1 godz. 50 min