Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rührteig
- 160 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Zucker
- 3 Eier
- 160 g Milch
- 340 g Mehl
- 10 g Backpulver
- 1 Prise Salz
Pudding und Fertigstellung
- 500 g Milch
- 4 Eier
- 120 g Zucker
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 30 g Speisestärke
- 1000 g Erdbeeren, halbiert
- 250 g Wasser
- 1 Pck. Tortenguss, rot
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1026 kJ / 245 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 85 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min
Streuselkuchen
1h 30min
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3hod.
Himbeer-Mousse-Torte
5 Std. 45 Min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3h 30min
Schoko-Sahne-Torte
6h
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2hod.
Himbeer-Mascarpone-Torte
3hod.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2h 30min
Kirschkuchen vom Blech
1h 20min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1hod.