Urządzenia i Akcesoria
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke
Składniki
Rührteig
-
Butter weich, in Stücken160 g
-
Zucker200 g
-
Eier3
-
Milch160 g
-
Mehl340 g
-
Backpulver10 g
-
Salz1 Prise
Pudding und Fertigstellung
-
Milch500 g
-
Eier4
-
Zucker120 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt1
-
Speisestärke30 g
-
Erdbeeren halbiert1000 g
-
Wasser250 g
-
Tortenguss, rot1 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
85 mg
Białko
5 g
Kalorie
1026 kJ /
245 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5 godz.
Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2 godz. 30 min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 godz.
Himbeer-Mascarpone-Torte
3 godz.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 godz.
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Schoko-Sahne-Torte
6 godz.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Himbeer-Käsekuchen
8 godz.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min