Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- 320 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 300 g Heidelbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 78 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Versunkener Erdbeerkuchen
1h 15min
Schoko-Birnen-Kastenkuchen
2 Std.
Mandarinen-Joghurt-Muffins
45min
Bananen-Walnuss-Muffins mit dunkler Schokolade
45min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Heidelbeertorte mit Streuseln
1h
Beeren-Kokos-Kuchen
2h 10min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1h 30min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h
Schoko-Kirsch-Kuchen
1h 5min
Zimt-Apfel-Kuchen
3h
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min