Urządzenia i Akcesoria
Zitronen-Cheesecake-Creme
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
1 Portion
Składniki
-
Zucker25 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Butter in Stücken15 g
-
Butterkekse (nach Wunsch Vollkorn), halbiert20 g
-
Quark, 20% Fett80 g
-
Frischkäse70 g
-
Zitrone, unbehandelt Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst½
-
Lemon Curd (siehe Tipp)25 g
-
Heidelbeeren30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
20 g
Kalorie
3068 kJ /
733 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
66 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2021
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mini-Zitronen-Heidelbeer-Cheesecakes
8 godz. 30 min
Brombeer-Raffaello®-Trifle
45 min
Pfirsich-Passionsfrucht-Törtchen
3 godz. 30 min
Strawberry-Cheesecake-Parfait
8 godz. 45 min
Himbeer-Mohn-Tiramisu
1 godz.
Mohn-Holunderblüten-Panna-cotta
4 godz. 50 min
Weiße Trüffeltarte
3 godz. 30 min
Schmandmousse mit Orangen-Granatapfel-Kompott
2 godz. 30 min
Lemon Curd-Tartelettes
2 godz.
Zwetschgen-Trifle
4 godz.
Lemon-Curd-Tiramisu
4 godz. 30 min
Cheesecakes im Glas
4 godz.