Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward), cut in pieces that fit in feeder
- 100 g onion, halved
- 1 - 2 garlic cloves, to taste (opcjonalnie)
- 70 g plain flour, plus 1–1½ Tbsp extra
- 2 medium eggs
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste
- vegetable oil, for frying
- 200 g sour cream
- icing sugar, for dusting (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1499.6 kJ / 358.4 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 50.7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 804.3 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40 min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 min
Nigerian-style Grilled Fish with Rice and Tomato Salad
45 min
Chicken, Rice and Green Beans with Ginger and Spring Onion Oil
1 godz. 20 min
Vegan Spanish Omelette
40 min
Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
2h 15min
Soya Milk Bread Rolls
2 godz. 20 min
Steak, Guinness® and Oyster Pie
3h
Crispy Smashed Potato Salad
1 godz. 30 min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25 min
Roast Potatoes with Rosemary and Garlic
1 godz. 10 min
Prosciutto and Mushroom Pizza
2h 45min