Caponata di lenticchie

Caponata di lenticchie

1.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

  • di melanzane a cubetti (2 cm)
    300 g
  • di finocchi a pezzi (3 cm)
    150 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di olio di oliva
    30 g
  • di cipolle tagliate in quattro
    200 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di basilico, fresco le foglioline lavate e asciugate
    20 g
  • di pomodori tagliati in quattro
    300 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi in scatola, a pezzi
    400 g
  • di acqua
    150 g
  • di aceto balsamico
    25 g
  • di lenticchie, verdi, secche, intere (ad es. lenticchie verdi biologiche Coop Naturaplan)
    170 g
  • di pepe macinato
    4 pizzichi
  • di pinoli
    30 g
  • di mandorle a bastoncini
    30 g
  • di sedano a pezzi (1 cm, vedi punta)
    200 g
  • di peperoni a cubetti (1 cm)
    250 g
  • peperoncino rosso, lungo (opcjonalnie) a pezzi (0,5 cm)
    1
  • di olive denocciolate, a
    rondelle (0,3 cm)
    50 g
  • di capperi sott'aceto in aceto, scolati
    25 g
  • uvetta (opcjonalnie)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 220 kcal / 922 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 465 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...