![Riso pilaf Riso pilaf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/34F43C35-37C5-457D-B9CD-7BAAF319FB04/Derivates/1279A726-8C7A-4B25-9878-5A3572246085.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riso basmati
- 1000 g di acqua
- 350 g di riso basmati (vedi suggerimento)
- 1 cucchiaino di sale
Tarka e finitura
- 80 g di cipolle, tagliate in quattro
- 25 g di ghi, burro chiarificato (vedi suggerimento)
- 2 stecche di cannella
- 6 capsule di cardamomo
- 1 cucchiaino semi di cumino
- 1 cucchiaino semi di coriandolo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 481 kJ / 115 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di cetrioli con vinaigrette all’aneto (TM6)
Keine Bewertungen
Gnocchi di patate
1 godz. 15 min
Dal di lenticchie (2 Porzioni)
35 min
Cornetti e carne macinata con composta di mele
55 min
Risotto alla milanese
30 min
Naan al coriandolo
1 godz. 15 min
Crema di piselli e zenzero con salmone al limone e broccoli
1 godz.
Pollo al curry
35 min
Caffè macinato
5 Min
Zuppa di farro contadina
50 min
Curry di lenticchie
50 min
Purè di patate nature
55 min