Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de leche
- 25 g de levadura prensada fresca
- 550 g de harina de fuerza
- 2 pellizcos de sal
- 4 huevos (uno batido, para pincelar)
- 130 g de azúcar
- 130 g de mantequilla a temperatura ambiente (blanda)
- 1 cucharadita de piel de limón rallada
- 30 g de licor de anís
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 4057 kJ / 969 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 138.8 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.6 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 153.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3h
Rollo de bonito
1sa 10 dk
Casadielles de dulce de manzana con avellanas
10 Std. 15 Min
Pan greñado art
3h 30min
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Casadielles
3h
Trenza de leche
2h 30min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15 Std. 20 Min
Caramelos de casadielles
25min
Croquetas de cecina y queso de cabra
9h 20min
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1 godz. 50 min
Brioche rápido
1 godz. 50 min