Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de leche
- 25 g de levadura prensada fresca
- 550 g de harina de fuerza
- 2 pellizcos de sal
- 4 huevos (uno batido, para pincelar)
- 130 g de azúcar
- 130 g de mantequilla a temperatura ambiente (blanda)
- 1 cucharadita de piel de limón rallada
- 30 g de licor de anís
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 4057 kJ / 969 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 138.8 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.6 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 153.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roscón de Reyes relleno de mermelada
4u.
Orejas de carnaval
30min
Corona de almendra
35min
Corona de Pascua (Challah)
1 Std. 45 Min
Boroña con compango
2小时 15 分钟
Pan de croissant
6 godz. 30 min
Trenza de leche
2 Std. 30 Min
Estrella brioche nevada
3u. 10min
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1 Std. 50 Min
Frixuelos de Cangas del Narcea
40min
Sobaos
30min
Bica de Castro Caldelas
1h 20min