Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di latte intero
- 40 g di burro a pezzi
- 80 g di farina tipo 00
- 2 uova, albumi e tuorli separati
- pangrattato q.b.
- timo fresco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 143.3 mg
Alternatywne przepisy
Involtini di pollo con purè di patate dolci
1h
Quiche ai funghi e Fontina
1h 30min
Crostata con rose di mele
2h
Cocktail analcolico natalizio
10min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1 godz. 10 min
Tramezzino di segale con avocado e uova
3h 30min
Panettone gastronomico farcito
7 Std. 30 Min
Sformatini di agretti
1h
Torta ai mirtilli
2h
Polpette di ricotta al sugo
50min
Palline di Parmigiano Reggiano
30min
Sformatini di patate con cuore filante
40min