Soufflé al Parmigiano Reggiano

Soufflé al Parmigiano Reggiano

4.0 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 250 g di latte intero
  • 40 g di burro a pezzi
  • 80 g di farina tipo 00
  • 2 uova albumi e tuorli separati
  • pangrattato q.b.
  • timo fresco a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 208 kcal / 870 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 12.3 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 143.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...