Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di latte intero
- 40 g di burro a pezzi
- 80 g di farina tipo 00
- 2 uova, albumi e tuorli separati
- pangrattato q.b.
- timo fresco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 143.3 mg
Alternatywne przepisy
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1h 20min
Sformatini di patate con cuore filante
40min
Flan con fonduta al Parmigiano Reggiano (Bimby Friend)
35 min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1 Std. 15 Min
Tortilla di patate al vapore
45min
Bicchierini tricolore
3h 30min
Rotolo ai piselli
50 min
Tortini di zucca con Taleggio cremoso
1h 30min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1 Std. 15 Min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Palline di Parmigiano Reggiano
30 min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2 Std. 15 Min