Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 190 g Zucker
- 1 Vanilleschote
- 3 Eier
- 200 g Milch
- 350 g Mehl
- 3 gestr. TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 771 kJ / 184 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Joghurtkuchen
1h 40min
Zitronenkuchen
2h 30min
Vanille-Basismuffins
1h 40min
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Stracciatellakuchen
1h 10 min
Schokoladenkuchen
1h 25min
Limokuchen
2h 15min
Schokoladen-Gugelhupf
1 Std. 30 Min
Rührkuchen
1h 10 min
Zitronen-Joghurt-Muffins
1 Std. 45 Min
Ruck-Zuck-Kuchen
1h 15min
Apfel-Sandkuchen
1 Std. 30 Min